Havfiske

Korshamn har rike tradisjoner når det gjelder fiske. Havområdene rundt Korshamn er i følge Havforskningsinstituttet "Flødevigen" i Arendal noen av de fiskerikeste langs hele Sørlandskysten, og mulighetene for gode fangster er derfor store.

I Korshamn kan man fiske fra land med lettutstyr og få fine lyr, berggylte, sei, torsk, flyndre m.m, eller man kan dra ut på fiskebankene, som ikke ligger langt unna med båt, og dra store torsk, lange, sei, lyr, kolje, makrell e.l.  

Skitt fiske!

Dykking - Foto Nils Aukan

Mulighetene for dykking er helt fantastiske her nede, og opplevelsene er noe de fleste ikke glemmer med det første. Beliggenheten er ypperlig med havet rett ut, samtidig som man ved vind og bølger, kan trekke seg inn i lunere farvann i fjorder eller bak øyer og holmer. I Korshamn ligger dykkerperlene rett utenfor rorbudøren. Her er gode muligheter for varierte dykk, da naturen og beliggenheten kan by på det meste. Dykking i sund, tareskoger, veggdykk, stranddykk, vrakdykk, huledykk og dykking på gamle kanoner er noe av det vi kan by på. Det mest spennende i Korshamn er at farvannene er urørte og derfor skjuler unike muligheter til å finne akkurat sitt hemmelige "spot".

Kyststripen Lindesnes-Lista, med Korshamn omtrent midt i, er den kystlinjen i hele Norge som har tettest konsentrasjon av vrak og det har gått ned skip på omtrent hvert eneste skjær. Da været herjer stygt så langt ute, gjør det også sitt for å knuse restene så fort som mulig. Men tyngre gjenstander som kanoner, beslag, ankere og annet gods er det muligheter for å finne. Rundt Korshamn ligger havet der endeløst og uoppdaget med sine hemmeligheter fra flere hundre år tilbake. Her er det den fantasifulle og initiativrike dykker som vil få belønning for sitt strev, den som legger litt tid i forundersøkelser - noe som i seg selv er meget spennende og lærerikt.

Korshamn Rorbuer har en kompressor med kapasitet for både 200 og 300 bars flasker. Eget skylle - og tørkerom, og tilrettelagt for oppbevaring av utstyr. 

Dykkermanual med all informasjon om steder og data, temperaturer, tips osv for å få en uforglemmelig dykkerferie kan lånes ved ankomst.

Skøyta vår

"Kåre"

renovert i 2020/2021

33 fot

Keep Calm and let's dive

Vi er bransjeregistrert og er opptatt av å levere kvalitet.

Bransjeregister

I Magasinet Dykking kan du lese mer om Korshamn og våre flotte dykkeperler

Dykking.no

Vi skreddersyr gjerne et opplegg for dine dykkevenner og  klubb. 

Vi har dykkemanual, kart og kompressor for 200 og 300 bar.

Ta kontakt på post@korshamn.com

Våre flotte dykkefoto er lånt av Nils Aukan